След две гласувания: Столичният общински съвет не успя да си избере председател

NetNews

На първата си сесия новият Столичен общински съвет не успя да избере председател. При повторно гласуване отново няма избран председател на СОС, съобщават от novini.bg.

За поста ПП-ДБ(„Спаси София“) предложиха Борис Бонев, „БСП за България“ – Диана Тонова. От „Възраждане“ номинираха Красимир Гълъбов, а от „Има такъв народ“ – Пламен Данаилов.

Никой от четиримата кандидати не успя да събере повече от половината гласове на общинските съветници на първото гласуване, затова между първите двама по резултат – Бонев и Тонова, се проведе ново гласуване.

Общо гласувалите втория път общински съветници са 44, а недействителните бюлетини са 12. Бонев получи 23 гласа, а Тонова – девет.

Процедурата по избор на председател ще продължи с нов опит на 20 ноември, понеделник.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ДПС предупреди премиера Денков да не управлява на тъмно и задкулисно

Постигането на максимална публичност и прозрачност за работата на министър-председателя и Министерски съвет по най-важните за държавата теми и приоритети е от първостепенна важност и отговорност пред обществото. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС. Времената на работа „на тъмно“ и задкулисните, безпринципни договорки приключиха, напомни Пеевски. Изпълнението […]