След хакерската атака! В Киев отново има интернет

NetNews

Няколко дни след мащабната кибератака срещу Украйна най-големият мобилен оператор в страната „Киевстар“ до голяма степен е възстановил услугите си, предаде БТА.

Днес мобилните интернет услуги на оператора отново бяха достъпни в столицата Киев, потвърди репортер на ДПА в града. По-рано компанията обяви, че е възстановила мобилния интернет в Западна Украйна.

Вчера най-големият украински мобилен оператор започна да възстановява гласовите услуги за някои от клиентите си, след като във вторник мрежите му бяха изведени от строя в резултат на мощна хакерска атака, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на изпълнителния директор Олександър Комаров.

Компанията, която предоставя услуги на повече от половината от населението в Украйна, е понесла „огромни щети“ по време на кибернападението, каза Комаров пред Ройтерс. Той добави, че това е „най-голямата кибератака срещу телекомуникационна инфраструктура в света“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Денков към Нехамер: За нас е важно да бъдем част от Шенген без гранични проверки и със сухопътните си граници

В рамките на Европейския съвет в Брюксел премиерът Денков е разговарял с канцлера на Австрия Карл Нехамер, чиято страна продължава да блокира приемането на България в Шенген и засега е готова да се съгласи на премахване на граничния контрол само по летищата. Това съобщават от БНР. Денков отрече публикациите, че […]