След четири месеца: Доброволци помагат на пострадалите от наводненията в Карловско

NetNews

Кампания помага на пострадали от наводненията в Карловско. Доброволци раздадоха кашони с храна на нуждаещи се. От бедствието изминаха четири месеца, припомня Нова телевизия.

„Хората продължават да бедстват. За храната успяхме до някаква степен да се погрижим. И не само ние – и други организации се включиха. Даже наши колеги от Казанлък раздадоха подаръци на децата. Топлина имат. Покрив също, но държавата продължава да я няма там. Има хора, чиито къщи са отнесени и са вкарани в категория „залят двор” или „леко унищожено имущество”, разказа Любомир Чакъров, доброволец и организатор на кампанията.

Пострадалите са разделени по групи според размера на щетите. В кампанията са се включили десетки доброволци. Раздали са около 80 кашона с храна.

„Това, което най-много ме жегна, беше жена, която е дъщеря на една от пострадалите, които са живеели в Каравелово, които до ден днешен нито държавата, нито общината ги е потърсила, за каквато и да е помощ”, разказа още Любомир Чакъров.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Статуята на Христос в Рио де Жанейро грейна в златисто и зелено в чест на Пеле

Смъртта на Пеле разтърси Бразилия и цялата нация скърби за своята футболна легенда. В Рио де Жанейро решиха да отдадат почит към Краля на футбола по доста интересен начин. Световноизвестната статуя на Христос Спасителя, която е символ на града, бе осветена в златисто и зелено в чест на Пеле. Това […]