Служителка от община Садово е била арестувана за искане и приемане на подкуп

NetNews

Окръжната прокуратура в Пловдив е привлякла като обвиняем и е задържала главен специалист от община Садово за поискан и приет подкуп от 500 лева, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемата М.Д. е арестувана за това, че за времето от 14 април до 13 май 2021 г., в Садово, в качеството си на длъжностно лице – главен специалист "Архитектура и благоустройство" при община Садово, е поискала и приела дар, за да извърши действия по служба. Трябвало е да изготви необходимите документи за осъществяване на административна процедура по изменение на подробен устройствен план /ПУП/ на поземлен имот в село Чешнигирово.

Установено е, че точно преди месец М.Д. е поискала от Л. Й. 500 лева, като му е заявила, че сумата е нужна, за да извърши по-бързо и срочно административна процедура по подадена от него молба. На 13 май 2021 г. М.Д. е приела сумата, като в момента на получаването ѝ била задържана от полицейски служители в кабинета си в община Садово. Наложена ѝ е мярка за задържане от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Топ предприемачи разкриват как да намерим нова работа и да променим живота си

На 12 юни /събота/ в София ще се проведе първото голямо събитие на Bulgaria Wants You за 2021 година. "Живот и кариера – защо в България?" ще срещне потребителите на платформата с топ специалисти от света на бизнеса и едни от най-големите и отговорни работодатели в България. „Целта на събитието […]