Сняг, студ и вятър в цялата страна

NetNews

За днес – 9 януари, за всички области в страната има предупреждения за температури под нулата почти през целия ден. Националният институт по метрология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код за цялата страна.

Дневните температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса и ще са много близки до сутрешните.

Най-ниската температура в 5 часа тази сутрин е измерена във Враца – минус 10 градуса, показват данните на НИМХ.

В източната половина, както и по Черноморието има и предупреждение за бурен вятър от север-североизток. Има условия за виелици и навявания.

В северна България и планинските райони вали сняг и има снежна покривка. Републиканските пътищата са почистени и проходими при зимни условия.

Оплаквания за недобре почистени пътища има във Врачанско. Става въпрос за участъци от пътищата Враца – Борован, Враца – Монтана и Враца – Криводол, съобщиха закъсали шофьори.

В София основните улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, са почистени и опесъчени, казаха от Столична община. Цяла нощ са работили около 160 машини.

През деня валежите ще отслабнат, а в източна България и крайните южни райони до около обяд ще спрат. До вечерта вече почти няма да има места със снеговалежи.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, но студено.

В сряда и четвъртък сутринта температурите в повечето райони на страната температурите ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а дневните температури ще започнат да се повишават.

В петък и събота с усилване на вятъра от север-северозапад отново ще нахлува студен въздух.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Минус 11 градуса на прохода "Шипка", има заледявания на пътя

Сняг вали на проход „Шипка“ и Прохода на Републиката. Видимостта е намалена. Пътното платно е почистено и опесъчено, но на места има заледени участъци. Температурата на проход „Шипка“ е минус 11 градуса, което създава предпоставки за заледявания. Четири машини обработват пътя, съобщи БНТ. Шофьорите трябва да карат с повишено внимание […]