Собствениците на ПСЖ инвестират един милиард паунда в Тотнъм

NetNews

„Катар Спортс Инвестмънтс“ планира да инвестира един милиард паунда в Тотнъм. Според английския „Телеграф“ фондът, който притежава Пари Сен Жермен, обмисля такава стратегическа оферта, срещу която ще получи в замяна 25% от акциите на лондонския клуб.

Още вчера „Скай спортс“ информира за среща между президента на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи и босът на Тотнъм Даниел Леви. Тя се е състояла в Лондон и въпреки че източници, близки до Леви твърдят, че това е бил просто приятелски разговор, на нея вероятно е било обсъждано съучастие в собствеността на Тотнъм.

„Катар Спортс Инвестъмънтс“ притежава ПСЖ и 22% от португалския Брага, но желанието на финансовата група е да увеличи значително футболното си портфолио по подобие на „Сити Футбол Груп“, който освен Манчестър Сити притежава още 11 клуба различни части от света.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Загубите на руската армия са колосални

„Тридневната спецоперация“ на руската армия по превземане на Киев навлезе в ден 321. Нашествениците още не са достигнали столицата на Украйна, но в източната част на страната се водят ожесточени боеве. Въоръжените сили на Украйна съобщиха, че през последното денонощие са били демилитаризирани още 710 руски терористи, с което общият […]