София: лекари чакат ваксини пред РЗИ с хладилни чанти

NetNews

Опашка от лични лекари с хладилни чанти и кутии се изви пред столичната Регионална здравна инспекция, за да получат ваксини, които да поставят на пациенти над 65-годишна възраст. Пред БГНЕС общопрактикуващите лекари казаха, че чакат получаването им от 08:30 часа днес.

„Вчера получихме имейли. Преди малко пристигннаха ваксините в РЗИ“, каза общопрактикуващият лекар Лилия Йовева от 28 ДКЦ в „Дружба“ и коментира, че организацията е според възможностите на РЗИ. Тя посочи, че в момента при нея тече ваксинирането на хората, които са на възраст над 65 години и уточни, че масовата ваксинация все още не е започнала.

За първи път ваксини получава д-р Вилма Русева от столичното 5 ДКЦ.

„Получих три флакона с по 10 дози от ваксината на “AstraZeneca” („АстраЗенека“). В моята практика желаещите са около 100 човека. Някои не дочакаха и минаха по „зелените коридори““, коментира тя.

Попитана дали не е по-правилно ваксините да им бъдат докарани до кабинетите, докторът каза, че би било по-добре, но въпреки всичко и независимо, че трябва да ги вземат в почивния си ден, са доволни, че все пак получават ваксини.

Тя посочи, че сега ѝ предстои да издири хората, които със сигурност ще отидат да се ваксинират и най-вероятно поставянето им ще започне след 3-ти март.

По-рано директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев съобщи, че всички общопрактикуващи лекари ще получат по 30 дози за първа игла от пристигналите днес ваксини на “AstraZeneca” до изчерпване на количествата.

В 8 часа с камион в “БулБио” бяха докарани 52 800 дози ваксини. Те бяха разпределени веднага към 28-те РЗИ-та, а от там – 50% за личните лекари, а останалите 50% за ваксинационните пунктове./БГНЕС

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бджетът на Ямбол ощетява гражданите, смятат от ПП „Републиканци за България“

„Приветстваме преориентацията на кмета Ревански към приемственост от предишното управление, което той категорично отричаше в предизборната си кампания. Приветстваме и реализацията на обекти, които са подготвяни дълго време и за много от които беше осигурен финансов ресурс още преди встъпването му в длъжност. Но механичното преписване на числа не формира политики, а по-скоро е предпоставка за проблеми при управлението на инвестиционните проекти и при изпълнението на обектите.“ Това се казва в позиция на ПП „Републиканци за България“ – Ямбол, оповестена страницата им в социалните мрежи, с която те изразяват неодобрението си към приетия бджет на Ямбол за 2021 г.