Социалните жилища в Перник са готови

NetNews

Приключи строителството на двата жилищни блока със социални жилища, чийто капацитет е 100 души, съобщиха от Община Перник. Те се намират в квартал Тева. В момента се полагат изравнителната циментова настилка на пода и интериорната боя по стените в помещенията. Инсталирани са апартаментните домофони и звънци. По-голямата част от панелните радиатори в стаите и лирите в баните са монтирани. Извършва се монтаж на вратите в жилищата, на осветителните тела и контактите, както и на асансьорите в двете сгради.

Строителството е по програма „Региони в растеж”, а критериите за настаняване в новостроящите се жилища са определени в наредба, приета с решение на местния Общински съвет, припомня БНР. Едно от изискванията към наемателите, които ще бъдат заложени при сключването на договора, е децата им да посещават училище. Кандидатите трябва да имат личен лекар и задължително да водят децата си на имунизации и прегледи. Наемът, който ще се плаща за социалните жилища, ще бъде определен с решение на Общинския съвет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо е необходимо да инспектирате автомобила, когато е много студено

Замръзванията под -10 градуса се считат за критични за превозните средства. Техническите възли и агрегати започват да работят при условия на повишени натоварвания и колкото по-ниска е температурата, толкова по-голяма е вероятността от повреди. Следователно за водачите е препоръчително да проверяват изправността на превозното средство преди всяко пътуване. Има някои […]