Спад на биткойна с над 5% след нов „загадъчен“ туит на Илон Мъск

NetNews

Биткойнът поевтиня рязко с над 5% по време на петъчната търговия, след като Илон Мъск публикува туит, от който инвеститорите предположиха, че той е "разлюбил" най-известната криптовалута в света.

Изпълнителният директор на "Тесла" (Tesla) туитна мем за двойка, която се разделя заради мъжа партньор, цитирайки текстовете на музикалната банда "Линкин Парк" (Linkin Park), добавяйки хаштаг #Bitcoin и емотикони с разбито сърце

Водещата криптовалута реагира незабавно на туитър посланието на Мъск, сривайки се за кратко с над 6% към 35 626 долара, преди да последва лека стабилизация около 36 770 долара, но все още бележейки понижение с 5% в рамките на деня.

Спадът беше последван и от други цифрови валути, като Етериум също поевтиня с над 6%, а Dogecoin – предпочитаната в последна време криптовалута от страна на Мъск – падна с почти 8 на сто.

#Bitcoin ? pic.twitter.com/lNnEfMdtJf

— Elon Musk (@elonmusk) June 4, 2021

Въпреки днешния спад биткойнът все още бележи поскъпване с близо 6% през последните няколко сесии на търговия и е на път да отбележи най-успешната си седмица от около месец.

В средата на април биткойнът достигна рекордното ниво от над 64 000 долара, но след това се срина до 30 000 долара през следващите няколко седмици, като вече се търгува с повече от 40% под неговото историческо ниво, но от началото на 2021 г. все още бележи ценови ръст от почти 30 на сто.

Не за първи път туитовете на Илон Мъск за криптовалути предизвикват резки трусове на този пазар.

През май той заяви, че "Тесла" ще спре да приема биткойн като метод на плащане за произвежданите от компанията електромобили поради опасения относно използването на много енергия за неговото добиване. Тогава това предизвика още по-драматичен спад на водещата цифрова валута, като само в рамките на ден криптопазарите заличиха стотици милиарди долари от стойността си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министър Денков: Учебната година беше толкова успешна, колкото са били и присъствените учебни години

"Не е лесно да се прави наука у нас. През последните години има развитие. Бих иска тези промени да се случват по-бързо". Това каза служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков в предаването "Денят на живо" по Нова нюз. "Матурите бяха една от първите и най-отговорни задачи пред […]