Сръбски митничари държат часове наред кореспондент на БТА на границата заради книга СНИМКИ

NetNews

Сръбските граничари и митничари задържат часове наред нещатен кореспондент на БТА на границата на пункта „Рибарци“. Причината – той носи три книги на български език.

Стрингерът Александър Димитров носи три екземпляра на „Елегия за Краището. Съдбата на българите в Западните покрайнини“ с автор бившия консул на Република България в Ниш Едвин Сугарев, уточни БТА.

„Не нарушавам закона и властите нямат никакъв аргумент да ме притесняват”, поясни Димитров, който е стрингер на БТА в Босилеград. Той има право да носи до три книги с едно заглавие през митницата, поясни кореспондентът.

„На граничния пункт ми издадоха документ, който да подпиша. Според документа спешно трябва да върна книгите в България и не мога да вляза с тях в Сърбия”, разказа още Димитров и допълни, че е отказал да подпише документа.

Той е говорил с консула на България в Ниш Димитър Цанев, който е обещал подкрепа. „Надявам се, с помощта на медиите нещата да се променят. Това не може да продължава така. Аз уважавам правилата и бих искал и с мен да се отнасят така“, допълни Александър Димитров.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Павел Колев: Искаме да станем шампиони - имахме разминавания, но те са изчистени

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев говори пред „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Той говори за напрежението и различията при „смърфовете“, които вече са изгладени. Освен това си припомни периода в Левски на същата позиция. „Това е една много дълга тема. Накратко – имах конкретни очаквания каква работа […]