Стана ясно кого ще подкрепи „Български възход“ за председател на парламента

NetNews

Ще подкрепим кандидатурата на ГЕРБ за председател на парламента – Росен Желязков. Това обяви в предаването „Референдум“ по БНТ избраната за депутат от „Български възход“ в 48-то Народно събрание Ангела Николова.

Политически коректно е да се подкрепи кандидата на първата политическа сила на изборите, заяви тя.

Това не означава, че не може да се дебатират и другите кандидати, но смятаме, че е редно да бъде подкрепена първата политическа сила, посочи Николова.

Ден преди първото заседание на 48-ото Народно събрание и клетвата на депутатите, четирима са кандидатите за председател на парламента.

ГЕРБ издигат Росен Желязков за председател на парламента. Той беше министър на транспорта в последния кабинет на Бойко Борисов и депутат в предишните събрания.

„Продължаваме промяната“ предлагат Никола Минчев, свален като председател на парламента непосредствено преди успешния вот на недоверие към кабинета „Петков“.

БСП също издигнаха свой кандидат – Кристиан Вигенин – депутат в седем парламента и четири пъти заместник-председател на Народното събрание.

„Възраждане“ издигнаха официално кандидатурата на юриста Петър Петров за председател на парламента.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Новият командващ руските сили в Украйна призна: Ситуацията е напрегната

Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна днес, че военна обстановка в Украйна е „напрегната“, особено около окупирания южен град Херсон, предаде Ройтерс. „Като цяло обстановката в зоната на провеждане на специалната военна операция може да бъде определена като напрегната“, каза той в интервю за държавната телевизия „Россия […]