Стартираха платформа за заявления за гласуване извън страната

NetNews

Стартираха платформа за заявления за гласуване извън страната

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия (ЦИК) стартира електронната платформа за подаване на заявления за гласуване извън страната. Това е посочено на сайта на избирателната комисия.

Още по темата

16 фев 2023 19:57

8

14 фев 2023 20:53

13

Гражданите ще могат да подават заявления за гласуване зад граница до 7 март – 24:00 ч. българско време.

В електронния документ избирателите трябва да попълнят трите си имена, ЕГН, номер на документ за самоличност, постоянен адрес по лична карта, както и адрес за пребиваване и имейл за контакт. Също така те трябва да посочат държавата и мястото, където желаят да упражнят правото си на глас.

От ЦИК припомнят, че заявленията служат за образуване на избирателни секции извън страната при подадени не по-малко от 40 заявления за конкретно място и определяне броя на секциите във всяко място.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Евроинс" подсигури румънското си подразделение

Водещият български застраховател „Евроинс“ е подсигурил румънското си подразделение с нов презастрахователен договор, след като около него се разрази огромен скандал в северната ни съседка. В началото на февруари местният финансов надзор предаде ръководството на компанията на прокуратурата. Позицията на „Евроинс“ обаче е, че става дума за мащабен опит за […]