Старт на ваксинациите в Стара Загора и Русе

NetNews

Поставянето на ваксината срещу COVID-19 на медици на първа линия продължава на 28 декември и в областите Стара Загора и Русе, предаде dariknews.bg.

В първия ден имунизация ще бъде направена на медици в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и МБАЛ „Тракия“ в Стара Загора. Процесът ще продължи поетапно, като бъдат обхванати всички заявили желание за поставяне на ваксина лекари, медицински специалисти, санитари, фармацевти, помощник-фармацевти, стоматолози и общопрактикуващи лекари.

В област Стара Загора техният брой към момента е около 1150. Регионална здравна инспекция – Стара Загора е отправила писмено изискване за разкриване на кабинети за извършване на имунизация срещу COVID-19 към лечебните заведения за болнична помощ в областта. На първите две лечебни заведения, в които започва поставянето на ваксина, са осигурени необходимите консумативи и съпътстващата документация.

В готовност ще бъде и имунизационният кабинет в РЗИ – Стара Загора. В рамките на три дни в Русе първата доза от ваксината ще получат 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал от лечебните заведения за болнична помощ в региона, както и от Центъра за спешна медицинска помощ, Центъра за психично здраве.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Триседмична национална карантина

Триседмична национална карантина в Полша влиза в сила от днес. Тя ще продължи до 17 януари, предаде БНР. До момента в страната действат частични ограничения, които включват задължително носене на маски, дистанционно обучение, работа от вкъщи и затваряне на заведенията, които могат да изпълняват само доставки по домовете. Сега допълнителните […]