Стефан Тафров: Великобритания търси своята нова самоличност след Брекзит

NetNews

Случващото се във Великобритания смая целия свят и постави под въпрос възможно ли е отново да се стигне до стабилност. Коренът на проблема е, че Великобритания търси своята нова самоличност след скъсването си с ЕС. Това, което се случи след Брекзит не е особено радващо за британците.

Това заяви пред БНТ Стефан Тафров, бивш посланик на България във Великобритания.

Риши Сунак е по-прагматичен от Лиз Тръс, банкер, много богат човек и знае, че с пазарите шега не бива, каза Тафров.

Той прогнозира, че най-вероятно Сунак ще опита да ограничи разходите. Като друга голяма задача пред новия британски премиер посочи необходимостта консервативната партия да бъде обединена.

„Тази много важна институция на британската демокрация е раздирана от вътрешни противоречия и личностни конфликти, които започнаха още по времето на Брекзит – едни бяха „За“, други „Против“, коментира Тафров.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Разбиха най-голямата наркоплантация в Смолянско

Разбиха най-голямата наркоплантация за марихуана, намирана досега в Смолян, съобщава БНТ. На площ от един декар на много труднодостъпно място над девинското село Осиково разследващите са открили цяла фабрика за производство на дрога. Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов заяви, че става въпрос за тежко умишлено престъпление, свързано със засяване, […]