Странна катастрофа – пикап се блъсна в пътнически самолет

NetNews

Обикновено автомобилите и самолетите споделят мирно пространството на летищата по света, но това съжителство понякога може да доведе до инциденти. Неотдавнашен инцидент на летището в Сидни, Австралия, е пример за този проблем, тъй като пикап Mitsubishi се сблъска с неподвижен самолет Airbus A320. За щастие няма сериозно пострадали, но сблъсъкът доведе до отмяната на множество полети.

Събитието е станало около 5,30 ч. в понеделник, като в него е участвал пикап от автопарка на летището, за който се съобщава, че е управляван от служител на фирмата изпълнител на охранителни услуги. Причината за произшествието в момента се разследва. Вътрешна бележка, получена от Sydney Morning Herald и предназначена за персонала на Jetstar, разкрива, че шофьорът е бил затиснат в превозното средство по време на инцидента, като се уточнява, че няма други служители или екипаж на Jetstar, които да са участвали.

Според Sky News парамедици са оказали помощ на шофьора на Mitsubishi на мястото на инцидента, след което са го откарали в болницата „Принцът на Уелс“ за лечение на леки наранявания. За щастие, говорител на летище Сидни потвърди, че няма пострадали. Сблъсъкът е станал, докато самолетът е бил теглен към изхода, без пътници на борда.

Снимки, направени след това, изобразяват повреденото предно стъкло и кабината на пикапаMitsubishi, заклещен под десния двигател на самолета. Изглежда, че предното окачване се е огънало под тежестта. От летището съобщиха, че самолетът е подложен на превантивни инженерни проверки, за да се оцени състоянието му. Според информация на 9News Australia приблизителната стойност на ремонта на самолета надхвърля 500 000 австралийски долара (приблизително 300 000 евро).

Инцидентът е нарушил плановете на полет JQ760 на Jetstar, който първоначално е трябвало да излети от Сидни за Аделаида в 6,40 ч. сутринта. Всичките шест планирани полета на самолета на Jetstar в понеделник бяха отменени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Съдът разреши издаването на Европейска заповед за арест за Цветан Василев

Софийският градски съд разреши на прокуратурата да издаде Европейска заповед за арест за банкера Цветан Василев. Решението е въз основа искане на държавното обвинение. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване в тридневен срок. Заповедта за арест за Василев, разрешена от съда, е за две престъпления по […]