Строителството на тези сгради намаля с 20%

NetNews

С над 20% спад се регистрира през миналата година спрямо 2019-а в броя на пуснатите в експлоатация небостъргачи. За изминалите 12 месеца са завършени 106 сгради с височина 200 метра срещу 133 през 2019 г. Причината е пандемията с коронавируса, сочи анализ на Соunсіl оn Таll Вuіldіngѕ аnd Urbаn Наbіtаt (СТВUН). Пряко изграждането на едва 10 проекта е свързано с пандемията, но от СТВUН смятат, че те са много повече.

Китай продължава да е на първо място по брой изградени небостъргачи. Въпреки това там също се регистрира спад от 40% през 2020-та спрямо 2019-та. Друга причина обаче е, че в далечната азиатска държава се променя и нагласата към строителството на много високи сгради.

Дубай е абсолютният шампион по новопостроени небостъргачи. Там са завършени 12 сгради, което дори бие рекорда на Шeнжeн, който през последните 5 години беше на върха на класацията. В Ню Йорк бяха построени двете най-високи сгради за 2020 г. – 472-мeтpoвaтa Сеntrаl Раrk и 427-мeтpoвaтa Оnе Vаndеrbіlt.

Брекзит не успя да се отрази сериозно на изграждането на високи сгради. За миналата година там бяха пуснати в експлоатация 4 с височина над 200 метра.

Прогнозите на СТВUН за текущата година са да бъдат завършени между 125 и 150 сгради.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж пострада при тежка катастрофа в дефилето между Варвара и Велинград

Пътна катастрофа станала в дефилето Варвара-Велинград, малко след гара Костандово, съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик. Сигналът за инцидента е бил получен около 15.45 часа днес (15 януари). Сблъсъкът е между лек автомобил и микробус. На мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и "Спешна помощ". Към момента има […]