Стряскащи числа! 25% от работещите в Германия получават по-малко от 14 евро на час

NetNews

Всеки четвърти работещ в Германия получава по-малко от 14 евро на час, сочат данни на Федералната статистическа служба Дестатис, цитирани от ДПА. Данните се публикуват по искане на партия „Левица“, съобщава БТА.

Данните сочат, че през октомври 2022 г. 9,3 милиона души, или 23,35 на сто от около 39,8 милиона работещи, са получавали под 14 евро на час.

Партия „Левица“ настоява минималната ставка в страната да бъде вдигната от 12 на 14 евро, а не както прие комисията, отговаряща за повишението – с по 41 цента тази и следващата година.

В настоящия момент 14,8 на сто от работещите в Германия получават минималното заплащане от 12 евро на час, по данни на „Функе медиенгрупе“.

Заплащането в Германия е твърде ниско, твърди лидерът на партия „Левица“ Дитмар Бартш. „Въвеждането на минимално заплащане от 14 евро е крайно необходимо, за да бъде компенсирана инфлацията. От това ще спечелят 10 милиона работещи“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Георги Ганев: В бюджет 2023 ще има свиване на бюджетните разходи и подобряване на конкурентната свобода

В бюджета на държавата за тази година ще има антиинфлационна политика, която ще се изразява в свиване на бюджетните разходи и подобряване на конкурентната свобода. Това коментира депутатът от ПП-ДБ и член на бюджетната комисия в парламента Георги Ганев в ефира на БНТ. Той посочи и основните мерки, които ще […]