Съдят 21-годишна надзирателка за връзка със затворник

NetNews

21-годишна служителка в затвор е обвинена в „неподходяща афера“ със затворник, при това в два различни затвора, пише Mirror.
Меган Брийн отрече да е имала връзка с лишен от свобода по време на работата си в затворите в Гуент, Южен Уелс.

Брийн е работила в HMP Usk, затвор категория C, и отворен затвор HMP Prescoed, когато се твърди, че е осъществила връзката. Появявайки се в съда в Кардиф в сряда, тя отхвърли обвиненията в неправомерно поведение и незаконен достъп до компютър.

Първото обвинение гласи: „Докато сте действали като държавен служител, а именно служител в затвора, умишлено и без разумно извинение или оправдание сте се държали неправомерно по начин, който представлява злоупотреба с доверието на обществото в качеството ви на длъжностното лице, като сте имали връзка със затворник .“

Второто обвинение се отнася до предполагаем достъп до компютър, който тя не е упълномощена да използва за достъп до данни или програма. Съобщава се, че предполагаемите престъпления са извършени между февруари и май 2022 г. Брийн говори кратко и единствено заяви, че е невинна, след което делото беше отложено.

Процесът ще се състои през ноември тази година. Затворът от категория C в Ъск приютява 280 затворници и се управлява съвместно с открития затвор HMP Prescoed, който е на три мили и в който се помещават нарушители, излежаващи последния срок на присъдите си, преди да бъдат освободени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Еквадор обяви война на въоръжените банди след атака в ефира на тв студио

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа нареди престъпните групировки да бъдат „неутрализирани“ след дни на насилие, завършили с нападение срещу телевизионно студио, предаде ББС в сряда. Маскирани въоръжени мъже нахлуха в студиото на живо на обществения телевизионен канал TC по време на предаване, принуждавайки персонала да легне на пода. Полицията извърши […]