Съседите ваксинират и над 40-годишни

NetNews

В Турция започва ваксинация срещу коронавируса на хората на възраст на и над 40 години, предаде Анадолската агенция. Информацията е на министъра на здравеопазването Фахреттин Коджа.

Досега в Турция са поставени 33,3 милиона дози ваксина от началото на ваксинационната кампания, започнала на 14 януари, според данни на здравното министерство. Над 19,69 милиона души са получили първа доза ваксина, а над 13,65 милиона са ваксинирани вече с две дози.

В Турция досега се прилагат ваксините на китайската компания Синовак и на Пфайзер/Бионтех, като гражданите могат да избират между двата препарата. Същевременно здравният министър Фахреттин Коджа призова вчера гражданите да се включат като доброволци в стартиралата последна, трета фаза от изпитанията на турската ваксина срещу коронавирус. Той отправи този призив в профила си в Туитър, като посочи, че доброволците могат да се регистрират за участие в изпитанията.

Инактивираната ваксина срещу КОВИД-19, разработвана от екип от университета Ерджийес, бе първата турска ваксина преминала на етап тествания върху хора. В рамките на фаза 1 от изпитанията ваксината бе приложена върху 44 доброволци, а във фаза 2, която приключи на 9 април, ваксината бе тествана върху 250 доброволци.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Даниел Митов: Опонентите ни демонтират демокрацията, народът им пречи

Здравейте, победители. Знаете защо сте тук. Знаете, че ГЕРБ води България към по-добро. Знаете, че отмъстителността и омразата се плаща скъпо от едно общество. Всички заедно няма да го позволим. Били сме ги, бием ги и пак ще ги бием на 11 юли. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов […]