Талибаните превзеха още един град

NetNews

Талибаните превзеха днес афганистанския град Лашкар Гах, столица на провинция Хелманд, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Бунтовниците са позволили на армията, както и на политическите и административни представители на правителството, да напуснат града, съобщава източник от силите за сигурност.

"Лашкар Гах беше евакуиран. Те решиха да сключат 48-часово прекратяване на огъня, за да може да се евакуират" армията и цивилните представители, според източника, заемащ висок пост в силите за сигурност. Малко по-рано талибаните обявиха, че са превзели града.

Талибаните са превзели и втория по големина град в страната Кандахар, столица на едноименната провинция, предаде ДПА, като се позовава на информация от афганистански депутати. Всички правителствени сили са напуснали ключовите сгради и са потърсили убежище при 205-и корпус на афганистанската армия, съобщават депутатите от провинция Кандахар Гюл Ахмад Камин и Ариф Ноорзай. Боевете за Кандахар продължиха над 3 седмици преди евакуацията, подчерта Камин.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Натискът към "Пирогов" се засилва, повечето случаи на COVID-19 са тежки

"Натискът към "Пирогов“ е по-сериозен, повечето случаи на коронавирус са тежки. В момента се лекуват 36 души при нас, като 6 са в интензивни отделения“ Това сподели в сутрешния блок на bTV проф. Иван Поромански – директор на УМБАЛСМ "Пирогов". Той добави, че болницата е подготвена за нова евентуална четвърта […]