Танева: Няма напрежение в ГЕРБ

NetNews

Не съществува напрежение в управляващата партия, въпреки че още един депутат на ГЕРБ напусна и се присъедини към Цветан Цветанов. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на земеделието Десислава Танева.

"В ГЕРБ все още тече процедурата по номиниране и определяне на листите. Не закъсняваме, въпреки че до началото на предизборната кампания остават 8 дни", допълни Десислава Танева.

Тя припомни, че е областен председател на ГЕРБ в Сливен, където партийното ръководството е решило да направи номинациите чрез анонимна анкета, в която са участвали близо 3 000 жители на общината.

"Съобразихме се изцяло с волята на нашите съграждани, които участваха в тази анкета. Изключихме действащите общински съветници от тези номинации и ръководството, които вече са били кандидати затова, и потърсихме хората, които са номинирани. Поканихме ги и сме ги предложили на Изпълнителната комисия. Очакваме решения", добави Десислава Танева.

Близо 40% от кандидатите за листата на ГЕРБ в Сливен са от гражданската квота, а има и кандидат на СДС, уточни тя.

Десислава Танева беше категорична, че на следващия земеделски министър "няма как да му е лесно".

"Парите не са достатъчни спрямо инвестиционните намерения и вече проектната готовност на земеделските производители. Те израснаха много от 2007-ма година насам. Ако в първите години ние казвахме да не загубим пари и как да ги усвоим, сега въпросът е съвсем друг", коментира земеделският министър.

По думите ѝ в политиките за управление на земеделието се дава предимство на биологичното земеделие – плодове, зеленчуци и животни.

"От друга страна, зърнопроизводителите са най-устойчиви и най-конкурентоспособни", каза още Десислава Танева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Страничните ефекти от яденето на твърде много сирене

Сиренето доказано е една от любимите храни на човечеството. То присъства в почти всяка култура на Земята. Има и защо – вкусно е по какъвто и да е начин да го нарежете, независимо дали е разтопено, натрошено или просто на кубчета върху плот от колбаси, пълен със салам и хляб. […]