Тежки боеве се водят около два града в Украйна

NetNews

Тежки боеве се водят около градовете Соледар и Бахмут, в Донбас, съобщи президентът Володимир Зеленски във вечерното си обръщение, съобщи Ройтерс.

„Ключовите горещи точки в Донбас са Соледар и Бахмут“, заяви Зеленски в нощното си видеообръщение. „Там се водят много тежки битки“. Град Бахмут е следващата цел на руските въоръжени сили в бавното им настъпление през района на Донецк, след като превзеха ключовите индустриални градове Лисичанск и Северодонец през юни и юли. Соледар се намира точно на север от Бахмут.

Вчера Украйна обвини руската армия в нови атаки срещу граждански обекти в южната част на страната. Заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко съобщи в „Телеграм“, че само град Никопол е бил поразен от повече от 30 снаряда. Ранени са шестима души, нанесени са щети на над 20 къщи и няколко далекопровода, допълни той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

С човек повече ПСЖ победи минимално Марсилия

Пари Сен Жермен победи Марсилия с 1:0 в сблъсък от френската Лига 1. Неймар откри резултата за парижани (45+2′), а червен картон на Жиго от Марсилия в 73-та минута предреши крайния резултат. Страхотно начало на мача за Пари Сен Жермен. Само за 5 минути парижани изпуснаха няколко положения пред вратата […]