„Технострой Инженеринг” ще добива строителни материали още 15 години от находище „Коневец”, Ямболско

NetNews

С 15 години ще бъде удължен концесионният договор за находище „Коневец”, разположено на територията на община „Тунджа”, област Ямбол. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание, приемайки исканата от концесионера – „Технострой – Инженеринг 99” АД, гр. Ямбол, промяна. От дружеството мотивират искането си с наличието на още запаси в находището, които биха останали неиззети.

Концесионният договор за находище „Коневец” е сключен през 2011 г. и влиза в сила от 25 ноември 1999 г. Находището е разположено на територията на община „Тунджа”, област Ямбол, и от него се добиват строителни материали доломити.

С днешното решение на МС се предвижда и отправяне на предложение до концесионера за промяна на някои от клаузите на концесионния договор. Става въпрос за отношенията, свързани с предоставянето на банкова гаранция за всяка година от срока на концесията. До момента исканата банкова гаранция покриваше 50% от паричните задължения на концесионера. След измененията тя ще се отнася 100% за всички (не само за паричните) задължения, свързани с изпълнението на концесионния договор. След въвеждането на по-широк обхват на банковата гаранция вноските за рекултивация също ще бъдат финансово обезпечени с нея.

Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката в едномесечен срок да сключи със страните допълнително споразумение за удължаване срока на предоставената концесия за добив на подземни богатства.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Синът на прокурора от Перник Васил Михайлов се сбил с Георги Семерджиев в затвора

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов, срещу когото са повдигнати осем обвинения за побои и закана за убийство, се е сбил с арестувания за катастрофата на бул. „Черни връх” Георги Семерджиев. Това съобщи NOVA, като се позова на свои източници. Всичко започнало със словесен сблъсък, който прераснал във физическа саморазправа. […]