Това са полицаите, отказали $300 подкуп

NetNews

Бургаски полицаи отказаха подкуп от 300 долара. Парите били подхwърлени от украинска гражданка пред едно от районните управления в морския град. Инспектор Пламен Панков и инспектор Радостина Каръковаот 2-ро РПУ – Бургас са полицаите отказали подкупа.

„На 13 октомври във 2-ро РПУ Бургас е получен сигнал за извършена кражба на мобилен телефон от голям търговски обект. По разпореждане на дежурен оперативна група пристигнахме на местопроизшествието. Проведохме множество беседи със служители в търговския обект и от камерите за видеонаблюдение установихме извършителя на деянието. Това е 34-годишна украинска гражданка без документи за самоличност. Съпроводихме я до районното управление, за да изясним обстоятелствата около кражбата на телефона. При пристигане пред сградата на 2-ро районно, украинката подхвърли в служебния автомобил 3 банкноти с номинал от 100 щатски долара. За своите действия същата беше задържана и по случая беше започнато бързо досъдебно производство“, обясни инспектор Радостина Каръкова, цитирана от БНТ.

„През 12-годишната ми служба в МВР съм имал и други подобни случаи и никога не ме е изкушавало това да взема тези пари. Смятам, че така е редно, всеки в системата на МВР би трябвало да постъпи по подобен начин“, каза инспектор Пламен Панков.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кой стои зад новата серия бомбени заплахи в български училища?

В понеделник нова вълна от бомбени заплахи заля няколко български училища. Наложи се евакуация на стотици ученици от двете сгради на гимназията по туризъм в Русе. В Стара Загора и Бургас властите прецениха, че учебният процес може да продължи, въпреки опасността. От МВР класифицираха заплахите като „злоумишлени съобщения“. Кой стои […]