Тотнъм се класира за полуфиналите на Купата на Лигата

NetNews

Тотнъм победи с 3:1 като гост Стоук Сити и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Лигата. „Шпорите“ поведоха през първата част с гола на Гарет Бейл, но Джордан Томпсън възстанови равенството. Наложи се футболистите на Жозе Моуриньо да вдигнат оборотите, за да стигнат до победата. В голмайстори се превърнаха Бен Дейвис и Хари Кейн.

Четвърт час след началото именно нападателят получи първата добра възможност за гол. Английският национал отправи опасен удар по посока противниковата врата, но стражът на домакините Анди Лонерган плонжира и предотврати гол.

В 22-ата минута Тотнъм поведе с попадение на Гарет Бейл. Хари Уинкс центрира в наказателното поле, а Гарет Бейл отклони с глава и отбеляза за 1:0.

Малко преди почивката Деле Али можеше да удвои аванса на лондончани, но Лонерган успя да спаси удара му.

В 53-ата минута Джордан Томпсън завърши бърза контраатака и върна Стоук в мача. Джейкъб Браун го намери в наказателното поле, а халфът преодоля Юго Лорис с прецизен удар в близкия ъгъл.

Тотнъм се окопити и стана по-агресивен в търсене на втори гол. В 70-ата минута миг на индивидуална гениалност бе достатъчен за „шпорите“ да излязат напред в резултата. Бен Дейвис си нагласи топката на левия крак и стреля мощно по земя. Получи се рикошет в левия страничен стълб, след което топката се озова в мрежата на Лонерган. Определено никакви шансове за стража.

Домакините разбраха, че няма какво да губят и се втурнаха в атака. В 77-ата минута Тотнъм отне топката в противниковата половина. Хьон-Мин Сон бе изведен сам срещу вратаря. Кореецът елегантно го прехвърли и отбеляза, но страничният рефер сигнализира за засада с високо вдигнат флаг. Повторенията показаха, че Сон е в редовна позиция и голът трябваше да бъде зачетен.

Няколко минути по-късно Хари Кейн все пак се разписа за 3:1. Той бе намерен в наказателното поле и с хубав удар под напречната греда матира Лонерган.

В 86-ата минута Стивън Флетчър засече с глава центриране в наказателното поле. Нападателят бе изпуснат от отбраната на Тотнъм, но ударът му бе доста неточен.

До последния съдийски сигнал „шпорите“ владееха играта и не дадоха никакви шансове на своя опонент.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

100% съвпадение на прогнозите за коронакризата на създател на ваксината на Pfizer/BioNTech и български футуролог

"Коронавирусът ще остане с нас още 10 г." Това мнение изрази съоснователят на германската биотехнологична компания BioNTech Угур Шахин, цитиран от Guardian. Запитан кога смята, че светът може да се върне към нормалността, Шахин отговори: "Нуждаем се от ново определение за "нормално". Вирусът ще остане с нас следващите 10 г. […]