Турция ликвидира шестима бойци от ПКК

NetNews

Турската армия е неутрализирала шестима бойци от ПКК (Кюрдската работническа партия ) при операции в Северен Ирак и в Източна Турция, съобщи телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Трима кюрдски сепаратисти са били ликвидирани от турските военни в района, в който се извършва антитерористичната операция Лапа-Ключ в Северен Ирак, предприета на 18 април, информира министерството на националната отбрана на Турция.

Междувременно от министерството на вътрешните работи съобщиха, че други трима сепаратисти от ПКК, двама от които са били изключително опасни терористи, са били неутрализирани при съвместна акция на полицията и жандармерията в окръг Агръ, Иззточна Турция.

ПКК води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г. и се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ. Десетки хиляди са загиналите в конфликта.

Бойците от ПКК имат бази в Северен Ирак и са активни в Северна Сирия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Истината и дъвката

По време на Гражданската война в Испания (18 юли 1936 – 1 април 1939 г.), войските на метежниците, ръководени от генерал Франциско Франко, напредват към столицата Мадрид в четири колони. Върху територията, контролирана от законното републиканско правителство, те имат за съюзници представителите на крупния капитал, на едрите земевладелци и висшето […]