Турция отново обвини Гърция

NetNews

Гърция опитва да анулира споразумението на Турция с Либия. Това обяви турският министър Хулуси Акар, цитиран от Катимерини.

Турция договори споразумението преди две години. То предвижда демаркация на морските зони с Либия в Източното Средиземноморие.

Акар обяви, че някои страните са предприели провокативни действия спрямо либийското правителство. Сред тях е била и Гърция.

Турският представител заяви, че вече е договорено съгласие с либийското правителство. Според него гръцкото правителство опитва да нагнетява напрежението в региона.

Посочва се турската позиция за решаване на въпроса с Кипър чрез двудържавен модел. Турското правителство смята, че трябва да се намери начин за мирно съжителство между суверенни държави в Кипър.

Представители на Кипър и Гърция твърдят, че турското предложение не отговаря на международното право.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Йотова: Да се борим всеки ден за справедливост, свобода и единение

„Тракийските ни деди ни завещаха да се борим всеки ден за справедливост, свобода и единение. Това послание трябва да предаваме на децата си.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства Съюза на тракийските дружества в България, който днес провежда своето отчетно-изборно събрание. От съюза заявиха своята подкрепа за втори мандат […]