Турция ще работи с Пакистан за подпомагане на стабилизирането на Афганистан

NetNews

Турция ще работи с Пакистан за подпомагане на стабилизирането на Афганистан и предотвратяване на нов потоп от бежанци, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган в неделя, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

"Турция е изправена пред нарастваща миграционна вълна от афганистанци, преминаващи през Иран", каза той, заедно с колегата си от Пакистан Ариф Алви.

„Ще продължим усилията за възстановяване на стабилността в региона, започвайки с Афганистан“, каза Ердоган. "За да направим това, трябва да продължим и засилим сътрудничеството си с Пакистан. Решени сме да мобилизираме всички средства, с които разполагаме, за да успеем", каза турският лидер.

Ердоган също предложи да се срещне с лидера на талибаните за разговори.

Пристигането на афганистански мигранти на източната граница на Турция се превърна в гореща политическа тема в Анкара, като опозицията притиска правителството да предприеме решителни мерки за спиране на притока. Правителството реагира, като засили изграждането на гранична стена с Иран през последните дни.

"С тази стена ние напълно ще спрем пристигащите", каза Ердоган в неделя./БГНЕС

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тотнъм удари шампиона Манчестър Сити на старта на Висшата лига (ВИДЕО)

Тотнъм удари шампиона Манчестър Сити с 1:0 у дома на старта на Висшата лига. Единственият гол в мача вкара Хюн-Мин Сон в 55-ата минута. Двубоят бе дебютен за новия мениджър на "шпорите" Нуно Ешпирито Санто. За "гражданите" за първи път в стартовия състав попадна новата покупка Джак Грийлиш. Гостите поеха […]