Убийството на Митко от Цалапица било заради момиче

NetNews

Два месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица разследващите все още нямат яснота какъв е мотивът за жестокото престъпление и кой го е извършил.

Имат обаче показанията на единствените задържани 7 дни след убийството – близнаците Борислав и Валентин Динкови. Показания, които двамата братя сменят няколко пъти пред криминалисти и психолози.

Динкови са обвинени за укривателство на издирвания за убийството Рангел Бизюрев. Обвинението спрямо близнаците не беше променено въпреки поредицата протести на близки и приятели на убития, които настояват обвинението на братята да се промени от лично укривателство на съучастие в убийство.

„Извикан е, излезнал е“, разказва майката на Митко – Атанаска Бакалова.

Гласнюз съобщи, че разполага с всички негови кореспонденции в социалните мрежи от 20 юли, когато е убит, както и от дни и месеци преди това. Пет минути преди да излезе от дома си Митко си е писал с Борислав Динков и едновременно с непълнолетно момиче, с което имали тайна връзка и което Борислав също е харесвал. „Преоблякъл се е в последния момент“, забелязва майка му по време на първия оглед в дома им.

Към 21,20 ч. във фаталния ден Димитър седял на двора заедно с майка си и си чател по телефона, бил радостен. По-късно става ясно, че си е пишел с момичето, с което е имал връзка.

Според доказателствата по делото записите от камерите и показанията на близнаците Борислав и Валентин Динкови Митко е убит в периода 23-23.20 ч. В показанията си Борислав твърди, че пред къща, близо до дома на Митко, двамата с Рангел са били в неговия автомобил.

Когато той минал покрай тях, Рангел слязъл от колата, хванал го за раменете и го попитал: „Какво си говорил за мен?”. След това му нанесъл удари в корема и гърдите. Според медицинската експертиза Митко има счупени няколко ребра и носни кости. Фаталният удар, довел до неговата смърт, е именно счупването на носа му.

Борислав и Митко са били приятели до последния му ден приживе. Това твърдят негови приятели, доказват го и кореспонденциите в социалните мрежи между двамата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пост на Дайнов взриви мрежата

Пост на университетския преподавател Евгений Дайнов срещу протестиращите миньори нажежи до червено страстите в обществото. Съвсем официално публични личности се заканиха да алармират всички български институции и да искат оставката или уволнението на скандалния преподавател, който си е позволил недопустим език на омразата срещу български граждани, данъкоплатци, работници. Припомням, че […]