Украйна съобщи за концентрация на руските сили в Запорожие

NetNews

Руската армия прехвърля военна техника и жива сила от Мариупол през Мангуш към Бердянск и Мелитопол. Това съобщава в Телеграм Пьотр Андрющенко, съветник на украинския кмет на Мариупол, цитиран от Укринформ.

„Голям брой военна техника влезе от руска страна и се придвижи през Мангуш (област Мариупол) в посока Бердянск / Мелитопол. Колоните бяха частично формирани от базата им в село Агробаза (в района на Херсон)“, твърди украинската страна.

Освен това руснаците прехвърлят в Мангуш част от бойната техника, жива сила и логистика, базирани в село Урзуф. Те се включват в колоните, формирани в Мариупол/Агробаза.

„Част от военните сили – жива сила на камиони с прикачени малокалибрени оръдия – беше преместена от село Урзуф към Бердянск. Допълнителни части пристигнаха и от Русия. Разселването стана в района на т.нар. Каменски дачи под прикритието на голям брой цивилни“, написа Андрюшченко, предаде Агенция „Фокус“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Защо безрамковите чистачки не работят добре през зимата

Сега чистачките от така наречения безрамков тип стават все по-широко разпространени: добрите стари рамкови чистачки постепенно губят позициите си. В продажба има и хибридни, нещо като кръстоска между рамкови и безрамкови, но те все още не са придобили масова популярност. Опитните шофьори знаят, че старата рамкова конструкция, за разлика от […]