Украйна удари централата на Пушилин

NetNews

Административната сграда на ръководителя на саморпровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин беше подложена на пряк обстрел от украинските въоръжени сили, предават ТАСС И Ройтерс. Най-малко двама души са загинали, а поне други трима са били ранени.

Според Донецката новинарска агенция снарядите са попаднали във фасадата, дясното крило и горните етажи. „В сградата е възникнал пожар. Навсякъде в района има разпръснати тухли, части от облицовки и метални конструкции“, отбелязват от агенцията.

Снарядът е попаднал директно в седмия етаж на сградата от дясната страна, пострадал е и първият етаж. Засега не се привежда информация дали има загинали и постарадли в сградата

Обстрелван е и търговския център „Грийн Плаза“ във Воршиловски район, също в централната част на Донецк. Загинал е младеж на 18 години, съобщи кметът на града Алексей Кулемзин. По Воршиловсклия район на града са били изстеляни общо 12 снаряда 155-ти калибър, според местните власти.

Ударен е хотел „Централ“, в който отсядат журналисти, района на т.нар. Министерство на вътрешните работи, Площада на Конституцията и улица „50 години СССР“. снаряд е паднал и близо до Донецкия национален технически университет.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Държава привлича 1 милион богаташи до 2026 година

Тайланд ще позволи на чужденци да притежават пълната собственост върху земята, на която да живеят. Ще има обаче определени условия. В случай, че съответният закон бъде одобрен от кабинета на министрите, от септември на чужденци ще бъде разрешено да притежават земя до 1 рай (0,16 хектара) при условие, че могат […]