Улица в български град ще носи името „Трабант“

NetNews

Улица в град Лозница да носи името на германското возило „Трабант“ предлагат от Национален клуб „Трабант“. Искането е внесено днес от представители на клуба в Общината, каза за БТА кметът Севгин Шукри. По думите му се предвижда предложението ще бъде разгледано на декемврийското заседание на Общинския съвет.

Кметът обясни, че повод за това предложение е, че град Лозница е родното място на клуба и „столица на трабантите“. Вече двадесет години местната управа подкрепя дейността на клуб „Трабант“, който първоначално е регионален, но постепенно се разраства и става национален. Ежегодно, с двегодишно прекъсване заради пандемията, в Лозница се провежда и „Трабант фест“.

Самият Севгин Шукри е горд притежател на „Трабант“ и участник в събори и ретропаради на любителите на източногерманския автомобил. Той е и почетен член на Национален клуб „Трабант“.

Членовете на Национален клуб „Трабант“ са над 80, каза Данаила Савова-Петрова, директор на дирекция в Община Лозница, която е също фен на източногерманския автомобил и редовен участник в събори, посветени на него. По думите ѝ в клуба членуват собственици на автомобила с двутактов двигател от всички краища на страната. Те са на различна възраст и с най-разнородни професии. Между тях има пилоти, лекари, професори и бизнесмени. Основател на клуба и негов дългогодишен председател е Съби Събев от Лозница, а сега начело е Ангел Пеев от Варна.

„Това, което обединява хора от различни възрасти, професии и краища на страната, е любовта към симпатичната малка машина, обект на многобройни вицове, шеги и задявки, но превърнала се и в своеобразен символ на цяла една историческа епоха, недолюбвана от едни и обожавана от други“, допълни Данаила Савова-Петрова.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Джени Съмърс посреща зимата в Малибу по бикини (СНИМКИ)

Зимата може и да удари сурово голяма част от САЩ, но в Калифорния изглежда се наслаждават на типичното си горещо време. Това е и изводът ни от една от последните публикации на Джени Съмърс в социалните мрежи. Блондинката реши да ни покаже как посреща зимните месеци, а именно по цветни […]