„Умни“ гуми за първи път в сериен автомобил

NetNews

Вчера ви информирахме за „бюджетния“ хиперкар на McLaren и ви представихме всичко интересно около него, но днес една от най-популярните компании за производство на гуми обяви още една новост в британския автомобил. Става въпрос за гумите на Arutra, които разполагат с вградени сензори.

Кибер гумата, както я наричат от Pirelli разполага с датчици и сензори, които са свързани с компютъра на колата, McLaren в този случай и могат да уведомяват шофьора при различни ситуации. Ако карате колата на писта, то гумите могат да ви известят кога са достигнали оптимална температура, а също така да ви изпишат съобщение при твърде висока или ниска температура.

Същото се отнася и за налягането, ако то бъде прекалено ниско или високо, отново ще получите съобщение на дисплея, а ако разполагате със зимни и летни гуми снабдени с технологията на Pirelli,колата ще ви напомня ако достигнете максималната скорост за която е предвидена гумата.

От компанията споделят също, че технологията ще бъде доразвивана и при автономното шофиране, когато сензорите от гумата ще взаимодействат директно с автомобила. Това означава, че при хлъзгави пътища, гумите ще засичат това и автоматично ще намаляват скоростта за вашата безопасност. Технологията продължава да се развива все повече, а в бъдеще очакваме още модели да бъдат снабдени с подобни гуми.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

4 зодии не заслужават втори шанс

Не всеки се учи от грешките си. На хората, които не си извличат поука от случилото се, е излишно да се дава втори шанс. Ето от кои зодии са те. Овен Като представител на огнената стихия, Овенът е прекалено упорит и арогантен. Дори да сгреши, едва ли ще го признае […]