Учителите на ПТГ „Иван Райнов”–Ямбол  – минало и настояще: Иван Овчаров и Ива Караганчева

NetNews

В днешната публикация от рубриката: „Учителите на ПТГ „Иван Райнов” – Ямбол – минало и настояще” са двама педагози от дисциплините Философки цикъл, Гражданско образование, Свят и Личност. Това са преподавателите Иван Овчаров и Ива Караганчева. Припомняме, че рубриката е посветена на 75-годишнината на гимназията, която е тази година. Именно учителите са едно от най-големите достойнства и най-големите богатства на училището, дало знания и професии на поколения ямболски деца. С тази инициатива ПТГ „Иван Райнов” отдава заслужено признание, почести и благодарности на педагозите, които и преди, и сега са духът и енергията на училището.

Иван Овчаров преподава в ПТГ „Иван Райнов“ от 1999 до 2021 година. Негова територия са предметите Философки цикъл, Гражданско образование, Свят и Личност. „Учителската професия избрах като предизвикателство да проверя и приложа знанията си по специалността, както и уменията си като педагог”, споделя той. Твърдото му убеждение, проверено и в практиката е, че ТМТ/ПТГ е елитно училище, което предоставя стабилни знания, както технически, така и хуманитарни.

„На колегите пожелавам на първо място здраве! Борете за своята професионлана свобода! А на учениците пожелам също много здраве, щастие и успехи! Да учат не за оценки, а за знания!” – думи на Иван Овчаров.

От учебната 2021 годинаобучението по философия, гражданско образование, свят и личност поема Ива Караганчева. Тя магистър по социална педагогика. Придържа се към правилото: „Не позволявай никога страха от това да не удариш сполучливо, да те възпре да продължиш играта!“

Ето какво казва младият педагог за работата си: „Избрах тази професия, защото смятам, че единственият начин да променим себе си и бъдещето, е да представим на учениците една друга гледна точка, че начинът на живот зависи от самите нас. Учителят помага на своите ученици да се изградят като личности. За мен ПТГ не е само работно място, но и място, където всеки ден научавам нови неща, място, където създадох нови запознанства и приятелства. В ПТГ аз намерих отношение, което всеки себеуважаващ се човек заслужава.

Ива споделя, че обича да пише стихове, да се разхожда сред природата и да прекарва свободното си време с любимите хора. „Пожелавам ви да не се страхувате от предизвикателствата, пред които сме изправени в своето ежедневие” са думите, с които се обръща тя към своите колеги и към учениците от ПТГ „Иван Райнов“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Два случая на подвариант на Омикрон регистрирани в Гърция

В Гърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон, съобщава гръцката телевизия „Скай“. Случаите са засечени на международното летище в Атина, а резултатът от анализа на пробите е излязъл снощи. Преподавателят по молекулярна биология в Университета в Торонто Янис Прасас е заявил за телевизия „Скай“, че все още няма […]