Фестивал за улични изкуства 6Fest идва на 10 и 11 юни в Ямбол

NetNews

Фестивал за улични изкуства 6Fest предстои на 10 и 11 юни (петък и събота) в Ямбол, съобщават организаторите. Входът за всички събития е свободен, а фестивалното издание на 6Fest се реализира със съдействието на община Ямбол като част от програмата на Деня на Ямбол.

В първия ден – 10 юни ще видим добре познатите на Ямбол Fireter – Театърът на сенките и огъня. През 2012 г. те гостуваха за първи път с пищния си спектакъл „COSMO“ в рамките на тогавашния Арт фестивал „Отворени пространства“. Сега, 10 години по-късно, трупата ще представи спектакъла си „Скритият театър“ – нестандартен куклен театър, съчетаващ игра на кокили, марионетки и съвременен цирк. Приказни исполини на кокили ще разкажат историята на марионетките.

Началото е в 18:00 пред централна поща на ул. „Г. Раковски“. Веднага след това, в 18:30 Fireter канят деца и техните родители на работилница, в която ще демонстрират основни циркови умения.

Вторият ден от 6Fest (11 юни) започва с “Голямото жабешко пътешествие” – семейно представление на Пътуващ театър „Скрин“. Началото е в 10:30 часа на сцената до фонтана.

Голямото събитие в програмата на феста е карнавално-танцов парад, който ще тръгне в 18:00 часа от Детския кът в парка и ще стигне до Централна поща. Парадът ще бъде предвождан от две циркови формации: Fireter с две техни подвижни конструкции – 10-метров дракон и огромна топка, напътствани от артисти на кокили, както и артисти, клоуни, мимове от Пътуващ театър “Скрин”. В парада ще се включват и танцьори от местни групи от Ямбол.

В 19:00, на пространството пред пощата ще бъде и цирковият спектакъл на Пътуващ театър “Скрин”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦСКА най-накрая представи новия си треньор

ЦСКА официално представи сърбинът Саша Илич за своя нов старши-треньор. Той ще наследи на поста Алан Пардю, който прекара едва няколко месеца в тази роля. Илич идва от тима на Чикарички, където успя да класира отбора в топ 3 на сръбската Суперлига, а с него идват още асистентите му Величко […]