Филмът „На Западния фронт нищо ново“ – фаворит за британските награди БАФТА с 14 номинации

NetNews

Римейкът на антивоенната класика „На Западния фронт нищо ново“ получи 14 номинации за наградите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, съобщават Ройтерс и Би Би Си, цитирани от БТА.

С по 10 номинации за отличията, смятани за британския еквивалент на наградите „Оскар“, са черната комедия „Баншите от Инишерин“ и „Всичко навсякъде наведнъж“ – разказ за борбата на една обикновена жена срещу злото в паралелни вселени, съчетаващ елементи на абсурдистка комедия, научна фантастика, екшън с бойни изкуства и фентъзи.

Следват биографичните филми „Елвис“ с 9 номинации и „Лидия Тар“ с 5.

Петте продукции – „На Западния фронт нищо ново“, „Баншите от Инишерин“, „Всичко навсякъде наведнъж“, „Елвис“ и „Лидия Тар“ са номинирани в категорията за най-добър филм.

Сред претендентите за БАФТА в актьорските категории са Кейт Бланшет, Ема Томпсън, Колин Фарел, Мишел Йео, Еди Редмейн, Вайола Дейвис.

Наградите БАФТА ще бъдат раздадени на церемония в Лондон на 19 февруари. Водещ на наградното шоу ще бъде Ричард Грант.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пентагонът: Западните съюзници трябва да засилят военната си помощ за Украйна в едни ключов момент от войната срещу Русия

Западните съюзници трябва да засилят военната си помощ за Украйна в едни ключов момент от нейната борба срещу руските войски. Този призив отправи американският министър на отбраната Лойд Остин при откриването на срещата на военни от 50 страни, подкрепящи Украйна, която се провежда във военната база „Рамщайн“ в Германия, предадоха […]