Финализират ключова заменка на атрактивен имот

NetNews

Собственикът на частния терен на ъгъла на булевардите "България" и "Петко Ю. Тодорв" е съгласен на замяна. Инвеститорите от строителната фирма собственик на парцела се надяват решението да мине на сесия на столичния общински съвет през май. "Преговорите с общината малко се забавиха заради пандемията, но са продуктивни и вървят към своя край!", това каза собственикът на строителната компания Николай Козанов, цитиран от БНТ.

На инвеститора е предложен терен на бул. "Цариградско шосе" в района на квартал "Младост" а замяната ще стане на база пазарна оценка на имота и разгъната застроена площ. Част от сделката ще е и придобиването на подходите към друга сграда на инвеститора, намираща се близо до НДК.

Намеренията на собственика за строителството на 150 метрова сграда предизвикаха граждански протести, а споровете за имота продължават вече повече от 5 години. При придобиването на имота, той е отреден за високо строителство, но след като новият градоустройствен план на столицата влиза в сила, става ясно, че имота вече е предвиден за озеленяване и там може да се строи само църква, тоалетна или кафене.

Компанията обаче обжалва и печели делото, което задължава настоящия главен архитект Здравко Здравков да позволи високото строителство в имота. Според Здравков обаче решението на съда го заставя да одобри документацията, без да се спазват законовите срокове, правила и изисквания и той отказва да изпълни решението на съда. Заради отказа е глобен с 1000 лева от съда, а за повторния си отказ трябва да плати 13 000 лева.

Към днешна дата става ясно, че разговорите между Столичната община, районната администрация на "Триадица“ и собственикът на частния терен на бул. "България" и "Петко Ю. Тодоров" са конструктивни и вървят към своя край. Според кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов трябва да бъде постигнато консенсусно решение, с което да бъде защитен обществения интерес и зелената площ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задържаха бивш общински съветник – шофирал пиян

Бизнесменът и бивш съветник в Общинския съвет в Сандански Илия Георгиев е бил задържан в следствения арест заради шофиране след употреба на алкохол, предаде "Струма". Инцидентът е отразен в полицейския бюлетин вчера. На 29 март около 00.10 ч. бизнесменът е бил спрян на пътя между Сандански и село Лиляново от […]