Франция, за разлика от Европа, не се нуждае от руския газ

AdminNetNews

Френският президент Еманюел Макрон каза, че страната му не се нуждае от руски газ, но Европа зависи от него. Според него, Париж работи за закупуване на газ от други страни.

Западните държави обявиха поредица от нови санкции срещу Руската федерация заради Украйна, а в Европа изявленията за необходимостта от намаляване на зависимостта от руските енергийни ресурси започнаха да звучат по-силно. Курсът за отказ на доставки на петрол и газ от Руската федерация се подкрепя активно от САЩ, който призовава алтернативните производители да увеличат производството си.

Руският президент Владимир Путин заяви, че политиката на ограничаване и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия на Запада, а санкциите нанесоха сериозен удар върху цялата световна икономика. Според него основната цел на Запада е да влоши живота на милиони хора.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борисов: Цялата енергетика на страната е дадена буквално в две офшорни компании

От парламентарната трибуна Петков нарече Меморандума за разбирателство писмо за намерение (с Gemcorp и IP3 Corporation – бел. ред) . Всъщност това представляват офшорни компании, в които буквално е дадена цялата енергетика на България. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на ГЕРБ в централата на партията, цитиран от Dariknews.bg. […]