Французите масово се интересуват от книгите на руски писатели

NetNews

Във френските книжарници нараства търсенето на произведения на руски и украински писатели. Фактът, че френските читатели се интересуват масово от книги, написани от руски и украински автори, съобщава вестник Le Monde.

„През последните седмици всички книги на Достоевски се преместиха от рафтовете на витрините на френските книжарници. Същото се случи и с произведенията на Толстой, Гогол, Булгаков, Гросман, Пушкин, както и на съвременните писатели от Русия и Украйна.

Книжарите свързаха събитията със ситуацията около Украйна. „Читателите искат книги, които ще им помогнат да разберат причините за конфликта в Украйна , как и защо се е стигнало до тук“, каза Наталия Тюрина, собственик на книжарница „Глоуб“.

По-рано бившият министър на транспорта на Франция Тиери Мариани отправи призив за спиране на доставките на оръжие на Украйна. Той отбеляза също, че в момента страните от ЕС са принудени да подкрепят търговските интереси на Вашингтон, припомня Лента.ру.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Легендарният баритон Шерил Милнс за първи път в България

Легендарният баритон, преподавател и продуцент Шерил Милнс и неговите най-добри ученици са звездите на оперната гала на 22 май в зала България. Под диригентската палка на Григор Паликаров ще звучат популярни увертюри, арии и песни от Моцарт, Белини, Верди, Гуно, Бизе, Равел и др. Маестро Милнс е подготвил специална изненада […]