Хабек: Германия води преговори със САЩ, за да се избегне „търговска война“

NetNews

Германия преговаря със Съединените щати относно приетия от Вашингтон през август „Закон за намаляване на инфлацията“, и как той ще засегне европейските компании, за да се избегне „търговска война“, каза германският икономически министър Роберт Хабек, цитиран от Ройтерс.

Водим преговори с американците, за да не започваме своеобразна търговска война, но виждаме съперничество, на което трябва да намерим европейски отговор, каза Хабек на конференция в Берлин.

Европейските производители се опасяват, че американският законопроект може да отблъсне от Европа потенциални инвестиции и да ги насочи към Северна Америка. В американския закон фигурира клауза, според която американските потребители, които са закупили определени стоки, произведени в Северна Америка, имат право на данъчни кредити. Това облекчение обаче не е в сила, ако същите стоки са произведени в ЕС.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Великобритания „няма планове“ да премести израелското си посолство в Йерусалим

Обединеното кралство „няма планове“ да премести израелското си посолство в Йерусалим, според говорителка на премиера Риши Сунак, отхвърляйки прегледа на неговия предшественик за възможно преместване на посолството далеч от Тел Авив, предаде Aljazeera. Говорителката на Сунак, който замени Лиз Тръс като министър-председател миналата седмица, каза пред репортери в четвъртък, че […]