Хабиб Нурмагомедов: Ибрахимович ме покани в Милан

NetNews

Суперзвездата в UFC Хабиб Нурмагомедов не крие любовта си към футбола и неотдавна дори изрази желание да се пробва в професионалния футбол. Колоритният боец разкри, че е получил оферта от дубайския клуб Ал-Васъл, както и че шведският нападател на Милан Златан Ибрахимивоч го е поканил в Милан. Предложение е дошло и от турския гранд Фенербахче. Хабиб сподели и мнението си за футболните мегазвезди Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

"Получих, оферта от местния клуб Ал-Васъл, Фенербахче също ми предложиха да се присъединя към тях, Златан Ибрахимович ме покани в Милан. Даже не съм разглеждал другите, вече споменах Европа, Турция и ОАЕ, това е достатъчно", каза шампионът в лека категория в интересно видео интервю, публикувано в YouTube.

"Защо искам да стана професионален футболист? Честно казано, искам да опитам нещо интересно, боевете вече ми стават скучни. Искам някаква реална конкуренция. Спартак (Москва) е един от любимите ми клубове. Знаете, посещавам мачовете им постоянно. Фен съм на хубавия футбол. Искам футболът в Русия да е интересен", каза още Нурмагомедов.

Боецът коментира и приятелството си с нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо. "Говорим си непрекъснато, пращаме си съобщения почти всеки ден, но когато се видяхме на живо, имахме дискусия по темата за мотивацията. Той ми каза, че иска синът му да го наследи във футбола, но се безпокои, че синът му няма да може да го направи, защото когато Кристиано е бил на неговата възраст, си е мечтаел просто да има обикновени обувки. Докато синът му има всичко. Всъщност хората са стимулирани от глада. Човек има нужда от мотивация, да има вътрешното желание да постига неща. Когато имаш всичко, е трудно да си мотивиран по същия начин… Разбрах, че той е човек, който никога няма да се задоволи с една, две или три титли. Наскоро той спечели 31-ия си трофей, има повече голове от всеки друг в историята. Мисля, че той ще продължи да бомбардира противниковите врати още минимум 2-3 сезона", сподели Хабиб.

А кой е най-добър измежду Кристиано, Меси и Златан? Нурмагомедов първоначално отказа да ги подрежда по сила, но после заяви: "Е, бих поставил на първо място Кристиано. Но и за Златан можем да кажем, че е велик футболист. А ако гледаме резултатите, Меси е най-добрият".

"Моята комуникация със Златан винаги е била много сериозна. Пишем си след всеки негов мач, след всеки мой бой. С него си общуваме от много по-рано и до днес това продължава. Даже мога да ви пусна едно негово мотивационно гласово съобщение, което той ми изпрати точно преди един мой двубой, около пет часа преди началото му. Много сериозни думи, много добре ме мотивира", каза още Нурмагомедов, говорейки за приятелството си с Ибра.

"Как си, братко мой? Всичко е наред при мен, уморен съм след мача, но играя с много опит, работя много здраво. Хората не виждат как работя, те ме виждат само как играя в мачовете и се чудят откъде идва всичко. Вярвам в здравата работа – винаги ти се отплаща. А после всичко е в главата ти. Всичко е психика. Ако се чувстваш млад, значи си млад. Ако тренираш здраво, значи тренираш здраво. И ако знаеш, че си по-добър от всички, значи наистина си по-добър от всички. Просто трябва да го направиш. Когато си номер 1, хората говорят, искат да намерят нещо, което да използват срещу теб. Винаги е така (тук Златан използва нецензурна дума – б.р.). но ние доказваме отново, отново, отново и отново кои сме и от какво сме направени. Нищо не идва даром. Усиленият труд винаги ти се отплаща. Точно както при теб – ти размазваш хора, защото работиш здраво, а не, защото това ти е дадено наготово или защото имаш късмет – не, не, не. Това е, защото си ти. Следвам те", казва Златан на боеца в гласовото съобщение.

"Това момче е един от най-добрите за всички времена. По мое мнение може би Топ 10 за всички времена", обобщи Нурмагомедов, говорейки за Ибрахимович.

Боецът сподели още, че футболният идол от детството му е бразилецът Роналдо, известен още като Феномена. Хабиб споменава в интервюто още имената на Ривалдо, Торе-Андре Фло и чешките звезди Карел Поборски, Владимир Шмицер, Милан Барош, Ян Колер и Павел Недвед, показвайки, че наистина е на "ти" с футбола.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски поиска незабавен Конгрес на БФС

От ръководството на Левски излязоха с позиция относно неразбориите в родното съдийство в последно време. От "сините" застанаха зад настоящия шеф на комисията на реферите към БФС Костадин Гергинов, но поискаха незабавен конгрес на БФС. Ето какво написаха "сините" на сайта си: Скъпи Левскари, През последните няколко дни сме свидетели […]