Хари Магуайър е решен да се бори за мястото си в Манчестър Юнайтед

NetNews

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър е решен да се бори за мястото си в отбора и няма никакво намерение да напуска „Олд Трафорд“. 29-годишният защитник бе оставен на пейката за дербито с Ливърпул за сметка на Рафаел Варан, който се представи отлично. Затова се очаква французинът да стане първи избор на Ерик тен Хаг занапред, а Магуайър все по-често да остава извън стартовите единадесет. Веднага се появиха спекулации, че английският национал може да бъде продаден, но според „Дейли Мейл“ играчът не желае да напуска и ще направи всичко възможно да си върне доверието на наставника.

Магуайър бе привлечен в Манчестър Юнайтед от Лестър през 2019 година за рекордните 87 милиона евро. До момента той има 146 мача, 7 гола и 5 асистенции за „червените дяволи“. Защитникът обаче така и не можа да оправдае големите очаквания и често е обект на сериозни критики. Той има договор с клуба за още три години с опция за удължаването му с още една.

В последните дни се появиха спекулации за интерес към Магуайър от страна на Челси. Барселона също следи отблизо ситуацията около бранителя. Към момента обаче трансфер в който и да е от тези два клуба изглежда малко вероятен. Още повече, че и желанието на самия футболист е да остане в Юнайтед.

„Някои играчи, особено когато са подложени на критики, веднага биха поели към Барселона, ако получат предложение от там. Хари обаче е силен характер и иска да изиграе успешен сезон с Юнайтед. Когато става дума за психическа устойчивост, Хари притежава огромна такава. Както винаги, той ще се захване за работа и ще прави това, което умее най-добре“, сподели източник близък до футболиста пред „Мирър“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вътрешният министър поиска оставката на зам.-шеф на "Гранична полиция" заради трагедията в Бургас

Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна закрила е задържан за участие в превоза на нелегалните мигранти от автобуса, който уби двама полицаи в Бургас. Друг сирийски гражданин се издирва, съобщи на брифинг директорът на ОД МВР Бургас ст. комисар Калоян Калоянов. И двамата са били настанени […]