„Хартиеното мнозинство“ срещу втория мандат-това е дилемата, казва Даниел Смилов

NetNews

„Вторият мандат – това, което го прави труден е, че в това НС има едно мнозинство, така нареченото „хартиено мнозинство”. Неслучайно всички залагаха надежди на третия мандат, където то би могло да се реализира около „Български възход”, каза пред Нова телевизия доц. Даниел Смилов.

Според него, факт е, че когато това мнозинство го има, то функционира.“ Ако ПП и ДБ успеят да предложат някакво правителство, аз съм съгласен, че има смисъл в това, защото то ще подчертае някаква политическа алтернатива. Но то винаги ще бъде изложено на гласувания от това мнозинство, което съществува и което се е утвърдило и се е доказало“, смята Смилов.

Смисълът на ПП и ДБ е да подчертаят каква е алтернативата. Не мисля, че има някаква сериозна вероятност тяхно правителство да бъде подкрепено. Ако говорим теоретично дали ГЕРБ имаше някакъв шанс да опитат сериозно да говорят с ПП и ДБ, този разговор трябваше да е концентриран върху правосъдна реформа, корупцията. Но виждаме, че през цялато време ГЕРБ бягат от тази тема. ГЕРБ разчитат, че след още едни избори на хората толкова ще им е писнало от всякаква промяна, че ще се върнат към тяхната нормализация, категоричен е той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Mercedes никога няма да бъде същият, но с една уговорка

Mercedes-Benz разкри план за адаптиране на своята глобална производствена мрежа за електрически задвижвания, включително сглобяване на батерии, електрически силови трактове и платформи от 2024 година. През юни мениджмънтът на компанията и представителите на служителите постигнаха споразумение за преобразуване на европейските автомобилни фабрики в такива за електрически превозни средства. Зинделфинген ще […]