Хванаха мъж да шофира пиян и без книжка два пъти за два дни

NetNews

Неправоспособен водач на 52 години от гр. Брегово е хванат да шофира след употреба на алкохол два пъти в рамките на два дни. Той е задържан за срок до 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Видин.

На 25 август около 22:45 часа в с. Тополовец полицейски служител подал сигнал със стоп палка за спиране на автомобил с монтанска регистрация. Шофьорът не спира и ускорява скоростта. Полицейски екип последвал колата и към 23:00 часа водачът е засечен в с. Пешаково. При теста с дрегер пробата му отчита 1.65 промила наличие на алкохол. Той е отказал да даде кръвна проба. Регистрационните табели на автомобила, собственост на 48-годишна жена, са били свалени, уточняват от полицията.

Ден по-късно в с. Пешаково полицейски служители отново засекли мъжа да шофира същия автомобил без регистрационни номера. При тестване с дрегер пробата му отчела 1.41 промила. Водачът отново е отказал да даде кръвна проба в ЦСМП-Видин, допълват от ОДМВР.

По двата случая са образувани бързи производства.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

БАКБ за "тайните договорки" около "Турски поток": Бяхме само банка на "Аркад"

Българо-американска кредитна банка (БАКБ) определи като спекулации медийните публикации за „тайни договорки“, провеждани в неин офис за изграждането на продължението на руския газопровод „Турски поток“ през българска територията. Финансовата институция отбелязва в свое изявление в понеделник, че е била само една от обслужващите банки на саудитския консорциум „Аркад“, който спечели […]