Хекимян: Имам увереността, че познавам проблемите на София, казусите на града, знам какво искат софиянци

NetNews

„Влюбих се в духа на София още от студент, като журналист се запознах с проблемите на града и имам увереността, че знам какво искат софиянци“, това каза Антон Хекимян – кандидат за кмет на София на ГЕРБ- СДС в предаването „Денят започва“.

„За мен е чест да бъда първо тук, в Българската Национална телевизия“ като кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС. От 20 години съм в София, влюбих се в София още от студент, влюбих се в духа на София. След това като журналист започнах да живея с проблемите на този град, с детайлите и малките проблеми. Имам увереността, че познавам проблемите на София, казусите на града, знам какво искат софиянци, ако щете дори и гостите на града какво очакват да видят в него и знам как работят институциите.“, каза Хекимян.

Той подчерта, че механизмът, по който е избран не е като филмов сценарий.

„Получих обаждане от Бойко Борисов. В това обаждане разбрах каква е целта, разбрах какво е предложението, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам достатъчно време да обмисля. Междувременно се запознах и попитах за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви ангажименти ще трябва да поемам“.

„Важно е човек да вземе информираното решение и аз го взех. То не е емоционално. Но със сигурност е нещо, което съм искал.“

Хекимян подчерта, че да бъдеш в политиката не трябва да е самоцел, но ако искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, трябва да влезеш в политиката.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Петър Чолаков: ГЕРБ са достатъчно хитри, за да управляват само с ДПС и да сложат "динената кора" на ПП-ДБ

Възможни са изненади в София, никой не трябва да бъде подценяван, коментира пред БНР политологът доц. Петър Чолаков. Според него са некоректни опитите да се предрича кой ще вземе София. „С наближаването на изборите за местна власт беше ясно, че вътре в сглобката ще се засилят противоречията и търканията и […]