Христо Иванов: Правителство може да се излъчи с втория мандат. Има огромни разделителни линии между партиите

NetNews

Изключително сложно е да се излъчи правителство. От наша гледна точка това ще стане с втория мандат. Това коментира Христо Иванов от „Демократична България“ в кулоарите на парламента.

Носител на втория мандат по конституция е „Продължаваме промяната“. Те трябва да определят какво е тяхното отношение. Ние сме готови да продължим преговорите с тях за изработване на формула, която би дала някакъв шанс за кабинет на малцинството. Те трябва да решат дали поемат тази отговорност, каза още съпредседателят на „Демократична България“, цитиран от novini.bg

Има огромни разделителни линии, залежи и натрупване на недоверие между политическите формации. Преодоляването на тези натрупвания е много трудна задача. Аз не виждам достатъчно сериозни усилия от нито една формация и от президента включително с тези атаки. Все по-ясно се налага един предизборен тон на говорене. Само се инвестира в това недоверие. Разръчкване на всички междуличностни конфликти, добави Иванов.
По думите му нови избори не биха изтрили тези разделителни линии, а по-скоро едни нови избори ще ги задълбочили.

Продължаваме да смятаме, че трябваше да бъде направен сериозен опит за съставяне на правителство. Ние не участваме в наливане на масло в огъня във всички възможни раздори. Останалите колеги не правят достатъчно за потушаване на тези огньове.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Британското разузнаване: Русия изтегля стратегическите бомбардировачи

В ежедневния си доклад британското разузнаване обръща внимание на експлозиите в руски военновъздушни бази край Рязан и в Саратовска област на 5 декември, при които според открити източници са загинали трима души и са били повредени два стратегически бомбардировача Ту-95, съобщава Руската служба на Би Би Си. От британското разузнаване […]