Цацаров предупреди „разпространяващите неистини“ за него

NetNews

Бившият главен прокурор и настоящ председател на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров обяви в писмена позиция, че обмисля дали да не предприеме действия пред съда спрямо всички лица, които използват името му с измамлива цел или разпространяват неистини за него, предаде БНР.

Повод за предупреждението е споменаването му в третия епизод от разследване на „Антикорупционния фонд“ – „Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие“.

Разследването е свързано с опитите на Денков да излезе от ареста, където прекарва осем месеца по обвинение в лихварство. Със скрита камера приятелката му записва адвокати посредници, които обещават да ѝ съдействат с контакти в съда, за да може това да се случи.

В новия епизод, който ФАКТИ публикува вчера, главен герой е бившият депутат Яне Янев. В него той разказва за лични срещи по случая „Денков“, който се проверява и от Антикорупционната комисия, те били със Сотир Цацаров.

Яне Янев говори за връзките на настоящия главен прокурор Иван Гешев с Георги Ушев – председател на Апелативния спецсъд, където се гледа делото, разсъждава дали още е факт синхронът Гешев-Цацаров-Ушев. Твърди, че настоящият главен прокурор е обсъждал с предшественика си разследването срещу Веселин Денков.

В позиция до медиите председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отрича да е говорил с Яне Янев за производството по отнемане на имущество срещу Веселин Денков и твърди, че не се е срещал с депутата от 3-4 години.

„Твърденията в тази насока, ако се изречени от него, определям като откровена неистина по отношение на мен и измама по отношение на лицата, осъществили звукозаписите“, пише Цацаров.

В позицията си той критикува и авторите на разследването, че не е била потърсена и неговата гледна точка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 26.06.2021 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес ще се чувствате малко депресирани. Ограничавайте се в храненето, защото са възможни стомашни проблеми. Семейните ви задължения може да ви карат да се чувствате притеснени и ограничени. Телец Днес ще се чувствате силно конкурентоспособни и ако не сте на работа има да търсите с кого […]