Цените на жилищата достигнаха рекордни нива

AdminNetNews

Средната цена на апартаментите в Токио и околните райони през финансовата 2021 г. (1 април 2021 г. – 31 март 2022 г.) достигна 63.3 милиона йени (503 000 USD), което е най-високото ниво за всички времена. Това съобщи агенция Киодо, позовавайки се на Японския институт по икономика на недвижимите имоти.

Според него средната цена на недвижимите имоти в Токио, както и в съседните префектури Чиба, Канагава и Сайтама, се е увеличила с 6.1% през изминалата фискална година, надхвърляйки предишния максимум от 62.14 милиона йени, регистриран през фискалната 1990 г.

Средната цена на апартамент в центъра на Токио през отчетния период достигна 84.4 милиона йени (668 000 UDS), което също е исторически максимум. Цената на жилищата в този район не надвишава 80 млн. йени от 1991 г. насам.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руският в. "Комерсант" за отказа на САЩ от изпитване на противоспътниково оръжие

Съединените щати обявиха мораториум върху изпитанията на противоспътниково оръжие, но Русия не се впечатли от това, пише днес руският вестник „Комерсант“. Изданието цитира изявление на вицепрезидентката Камала Харис, че Вашингтон доброволно се ангажира да не тества токова оръжие и призовава и други страни да последват този пример. Руски представители реагираха […]