Цицелков: Закриването на ОС към ЦИК е грубо непознаване на добрите практики на ЕС, ЕК и Венецианската комисия

NetNews

Снощи накратко опраскаха машинното гласуване и Обществения съвет. Закриването на Обществения съвет към ЦИК означава грубо непознаване на препоръките и добрите практики на Европейския съвет, Европейската комисия и Венецианската комисия. Това заяви Стоил Цицелков от Европейската асоциация за защита на човешките права- България, член на Обществения съвет към Централната избирателна комисия пред „Евроком“.

„Отдавна в политиката виждате колко нагло и безкомпромисно се налагат решения и то през нощта, когато всеки нормален човек спи“, допълни още Цицелков.

„Общественият съвет им е просто неудобен и очакваме остра реакция от европейските институции“, добави още той.

„Някой им е показал, че са направили голяма грешка, от Брюксел и Европа са им набили канчето и дават рязко назад“, коментира Цицелков за оттеглянето на иска от страна на ГЕРБ за закриването на Обществения съвет.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Висок стандарт! Борис Джонсън е получил 315 000 евро за 30 минутна лекция в САЩ

Бившият британски премиер Борис Джонсън е получил към 315 000 евро за лекция, която е изнесъл през октомври в САЩ пред застрахователи, сочат данни от регистъра, в който британските депутати трябва да декларират доходите си, предаде Франс прес. Актуализираната версия на този регистър, публикувана днес, разкрива, че Борис Джонсън е […]