Чавушоглу и Лавров разговаряха по телефона

NetNews

Турският министър на външните работи, Мевлют Чавушоглу, разговаря по телефона с руския си колега, Сергей Лавров, предаде турската телевизия ТРТ Хабер.

Тема на разговора са били най-новите развития около войната в Украйна, съобщи министерството на външните работи на Турция.

В изказване вчера Чавушоглу заяви, че са необходими спешни действия за осигуряването на прекратяване на огъня и че Турция продължава с инициативите в тази посока.

Турция, която е член на НАТО и съюзник на Украйна, на която е доставила бойни дронове, полага усилия от началото на конфликта да посредничи между Москва и Киев. Тя отказа да се присъедини към санкциите на Запада срещу Русия, желаейки да запази открита линия за комуникация с Кремъл.

Турция бе домакин два пъти на преки преговори между двете враждуващи страни – на 10 март на ниво външни министри в Анталия и на 29 март в Истанбул между преговорните екипи на двете страни, предаде БТА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Шествие на "Безсмъртния полк" ще се проведе в Мариупол

В Мариупол в Деня на победата ще се състои шествието на „Безсмъртния полк”. Това съобщи зам.-кметът на града Виктория Калъчева, предаде ТАСС. „Жителите на Мариупол очакват това събитие с нетърпение“, каза заместник-ръководителят на администрацията. Тя допълни, че според нея „Безсмъртният полк“ е основното и най-патриотично събитие, което ще се проведе […]